divendres, 8 de juliol de 2011

Prescriu la sentència de presó pels dos encausats per sabotejar el toro del BrucHem guanyat!

El procés judicial que ha tingut sota amenaça de presó a en Jordi Garcés i en Miquel Coma, veïns de Manresa, ha finalitzat. Després d’una llarga espera, el Jutjat d’executòries de Barcelona ha declarat la prescripció de la sentència que imposava als dos manresans a escollir entre anar 8 dies a la presó o pagar una sanció econòmica de 192 euros per cada un d’ells.


Així ho ha fet públic el Grup de Suport dels dos encausats mitjançant un comunicat que s’ha enviat als diferents mitjans de comunicació (canviar-ho si fem roda de premsa, remarcant el suport que han tingut al fer-la).


La noticia que ens han donat a conèixer ha sigut rebuda amb molta satisfacció tant pel grup de suport, com pels propis condemnats, tancant així un altre episodi repressiu que ens ha imposat l’estat espanyol amb els seus sicaris i botxins que executen l’aplicació de la seva legalitat amb els ulls clucs i l’espasa ferma, emperò, també tanquem un cas repressiu més en el que la coherència i la valentia dels dos independentistes, que ja des del primer moment, fins i tot davant el Jutge, fins al darrer moment han manifestat la seva negativa a pagar l’import al que vàren ser condemnats, remarcant que el motiu era la coherència política i la disciplina militant. D’aquesta forma, amb aquesta fermesa i decisió d’anar 8 dies a la presó si feia falta, no deixava gaire marge de maniobra als jutjats els quals havien d’instar l’ordre als Mossos de detenir i empresonar als dos independentistes o bé fer com si no hagués passat res, no forçar la corda i deixar que el cas prescrigués.

Finalment hem vist que l’opció que ha volgut seguir el Jutjat d’execució ha sigut aquest darrer, fet que se’ns ha comunicat.


Des del primer moment, abans de començar fins i tot la campanya per l’absolució d’en Jordi i en Miquel ja varem denunciar el caràcter polític tant de la seva detenció com de la més que probable (va quedar evidenciat) persecució judicial, tant sols pel fet de reclamar uns Països Catalans lliures d’imposicions de símbols francesos i espanyols, sense penedir-se en cap moment de les seves intencions i encara menys de les possibles conseqüències.


Des de la campanya de suport als dos independentistes de seguida també va prendre força la denúncia de la discriminació que suposa la figura punitiva de les penes multes, sent una sanció que evidencia i polaritza les distincions entre classes, ja que envia a la presó a aquell que no té recursos per fer front al pagament de la sanció.


Amb els més de dos anys que portem de procés judicial i de campanya les mostres de solidaritat als dos independentistes han estat nombroses, no només de la gent més pròxima com els amics o la família. Han estat múltiples les formes de solidaritat que han rebut els dos manresans. Amb la celebració de diversos actes a Manresa per a difondre el cas, diferents xerrades arreu dels Països Catalans, i amb la recollida de més 3.000 signatures de suport.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada